Boilers & geiser

Boilers en geisers

Boilers en geisers verzorgen beide warm tapwater, maar er is een verschil in hoe het warme water wordt geproduceerd. Een boiler verwarmt water en slaat dit op, zodat er een voorraad warm water beschikbaar is. Een geiser verwarmt water, zodra er warm water nodig is. Als u interesse heeft in een geiser of boiler, dan inventariseren we uw wensen, zodat we de juiste geiser of boiler kunnen voorstellen. Wij onderhouden ook boilers en geisers.

Boilers

Boilers worden tegenwoordig steeds vaker toegepast, omdat duurzame energie wordt gebruikt om het warme tapwater te verzorgen. Als de zon overdag schijnt, dan kan het water in de boiler via een zonneboilersysteem of door zonnepanelen verwarmd worden. Hierdoor wordt veel energie bespaard, omdat er geen gas nodig is om het water te verwarmen. Er zijn verschillende formaten boilers beschikbaar.

Geisers

Een geiser verwarmt water, zodra er vraag is. Omdat een geiser klein is, past deze uitstekend in bijvoorbeeld een keuken. Het voordeel is dat u direct warm tapwater tot uw beschikking heeft, in tegenstelling wanneer het warme water van de cv-ketel moet afkomen. Als het warme tapwater van de cv-ketel af moet komen, dan duurt het lang voordat het warme water in de keuken is en dat is inefficiënt.

Altijd de waakvlam aan als het gaat om service